Aankomende Activiteiten


Comité van Aanbeveling


Prof. dr. J. de Vries - Beschermheer der B.I.L.
Prof. mr. dr. C.J.J.M. Stolker - Rector Magnificus Universiteit Leiden
Prof. dr. B. Steunenberg - Professor in Public Administration
Hans Wiegel - Oud-vice minister-president
Prof. dr. Th.A.J. Toonen - Hoogleraar institutionele Bestuurskunde Universiteit Twente & Universiteit Leiden
Dr. G.J. Wijers - Voorzitter Nationaal Comité Inhuldiging, Vervangend Voorzitter Shell
Sophie in ‘t Veld - Europarlementarier
Dr. A.H.G. Rinnooy Kan - Lid Eerste Kamer en voormalig voorzitter SER

Vacatures / Stages

Bijverdienen naast je studie Bestuurskunde met een gerelateerde bijbaan

Bijverdienen moeten we allemaal om de vele drankjes in de kroeg te kunnen betalen en leuke dingen te doen in het weekend. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een bijbaan die aansluit bij je studie Bestuurskunde? Lees dan vooral hier verder!


Vereniging voor OverheidsManagement (VOM)

De Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) is een netwerk van vernieuwende overheidsmanagers uit alle lagen van het openbaar bestuur in Nederland. De VOM heeft ruim 1000 leden. De VOM fungeert als ontmoetingspunt voor topambtenaren uit de hele publieke sector, initieert discussies over actuele onderwerpen en brengt expertise vanuit alle geledingen van de overheid onder één dak. Het VOM-netwerk wordt in haar werkzaamheden ondersteund door Bureau VOM: een klein team van jonge, enthousiaste mensen.

De VOM organiseert regelmatig bijeenkomsten over verdieping of actuele thema’s voor onze leden. Het afgelopen jaar organiseerden we diverse activiteiten: van debatten, verdieping en co-creatie (Reuring!Café, Samenspel, Etmaal, Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar) tot online colleges (omooc) en het professionaliseringsprogramma ‘ambitie: excellent overheidsmanagement’.

Wat bieden wij?

Een stageplaats bij een kleine organisaties waar je zoveel verantwoordelijkheid gegeven wordt als je aankan. We bieden je ruimte tussen innovatieve en enthousiaste overheidsmanagers. Er zijn verschillende activiteiten op te pakken, o.a. afhankelijk van jouw ervaring en interesses. Bijvoorbeeld:

  •  Helpen om onze bestaande en nieuwe communicatiekanalen, zowel online als offline, te versterken. Doel is het (blijven) binden van overheidsmanagers aan de VOM: hoe zorgen we dat meer leden op de hoogte blijven van initiatieven en activiteiten en hoe moedigen we ze aan zelf actief te zijn?
  •  Meedenken over de invullen van de MOOCS die wij ontwikkelen in samenwerking met een opdrachtgever. Je bent betrokken bij de ontwikkeling van de outline, het vullen van de inzichten en onder meer het organiseren van online en offline bijeenkomsten.
  •  Bijeenkomsten zoals Reuring!Café’s, Etmaal en de Verkiezing organiseren en meehelpen aan de inhoudelijke opzet hiervan.
  •  Ga in gesprek met topambtenaren en wetenschappers in het kader van Platform O en vergroot je netwerk!
  •  Organiseer samen met ons de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar en de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar in de Ridderzaal.
  •  Ondersteunen van de communicatie rondom diverse activiteiten: contact met locaties, leveranciers en deelnemers, maar ook meedenken over promo, aankleding en drukwerk.
  •  Strategisch meedenken over de rol van de overheidsmanager en rondom actuele thema’s deze kennis toegankelijk maken voor overheidsmanagers. 
Wie zoeken wij?

Het zou fantastisch zijn als je én creatief, én assertief, én ondernemend, én nauwkeurig, én sociale media-expert, én een teamspeler bent. Maar je mag bij een van de vereisten een joker inzetten. Wij zoeken vooral een stagiair met energie en doortastendheid. Een proactieve stagiair die zijn/haar netwerk binnen en rondom de overheid wil vergroten. Dus interesse in actuele maatschappelijke thema’s en openbaar bestuur is een vereiste.

Vergoeding en uren

– Na een proefperiode van een maand een stagecontract voor een half jaar (start februari/maart 2018) – 32-36 uur per week
- Stage- en reiskostenvergoeding conform Rijksoverheid( € 550,- bij een 36 uurs stage)

Ben je geïnteresseerd en pas jij in bovenstaand profiel? Mail dan jouw motivatie en CV naar nick@vom-online.nl. Meer informatie via Nick Toet 06-30099416.


Nederlandse School voor Openbaar Bestuur

De Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) is een hoogwaardig onderwijs- en onderzoeksinstituut in Den Haag. De NSOB biedt uitdagende en innovatieve postacademische opleidingen, leerateliers en masterclasses, waarin altijd een brug wordt geslagen tussen theorie en praktijk. De kennisfunctie van de NSOB komt naar voren in haar rol als denktank. De denktank van de NSOB verzorgt praktijkgericht én wetenschappelijk ingebed onderzoek. Door de koppeling tussen het onderwijs- en onderzoeksinstituut wordt wetenschappelijke kennis over en praktijkervaring met het Nederlandse openbaar bestuur met elkaar verbonden.

Aard van de stage?

De NSOB biedt het hele jaar door mogelijkheden om een onderzoeksstage te lopen bij de NSOB denktank. Je werkt dan mee in onderzoeksprojecten die wij uitvoeren voor opdrachtgevers in het openbaar bestuur en de publieke sector. Het is mogelijk om de stage te combineren met het schrijven van een afstudeerscriptie zolang die scriptie aansluit op onze onderzoeksthema’s.

Ook biedt de NSOB een stage aan in haar onderwijspraktijk. Je werkt dan mee aan het opzetten en organiseren van (internationaal) onderwijs voor professionals en leidinggevenden in het openbaar bestuur. Voor deze stage is het van belang dat je  kennis van en/of interesse hebt in de laatste trends en ontwikkelingen zowel op wereld- als nationaal toneel en een passie hebt voor (vernieuwend) onderwijs. Het is mogelijk om deze stage te combineren met het schrijven van een afstudeerscriptie.

Duur van de stage?

Gezien de duur van onze projecten en opleidingen geven wij de voorkeur aan stages van ongeveer een half jaar. De exacte duur is bespreekbaar. Wij gaan er vanuit dat je als stagiair tenminste 3 dagen per week beschikbaar bent om werkzaamheden te verrichten.

Voor wie?

Wij zijn op zoek naar studenten in de masterfase van hun opleiding (bestuurskunde, bestuurs- en organisatiewetenschappen, sociologie en andere op de overheid en/of samenleving gerichte studierichtingen) of studenten die eerder een dergelijke master hebben afgerond en nu nog een andere studie volgen.

Interesse?

Meer informatie over de NSOB, onze opleidingen, onderzoeken en publicaties kun je vinden op www.nsob.nl. Bij interesse in een stage kun je contact opnemen met Nancy Chin-A-Fat via chin-a-fat@nsob.nl.


The Hospitalitist
Wat onderscheid jou nu echt? Wie ben jij en wat wil je? Je staat aan het begin van de rest van je carrière en kan nog elke kant op. Maar hoe dan? Ben jij op zoek naar een bijbaan die niet alleen om geld verdienen draait, maar waar je ook een groot sociaal netwerk opbouwt, jouw (borrel)skills traint en tot nieuwe inzichten over jezelf komt en begeleiding en tools ontvangt waar jij je verdere carrière wat aan hebt? Dan zoek je The Hospitalitist.

Bij ons krijg jij de regie in handen en bepaal jij hoeveel je werkt, waar en wanneer. Via onze partners ga je aan de slag op het Binnenhof, in het Louwman Museum, in verschillende Hilton hotels, bij Tasty Comedy in Scheveningen en nog veel meer. In Utrecht en Amsterdam hebben wij een vestiging waarbij je kan werken voor Rijks, de A’dam Toren, THIS IS HOLLAND, Afas Live en meer. Ook staan wij op alle Heineken festivals te shinen, denk aan Down The Rabbit Hole, Amsterdam Open Air en Lowlands. Van barvrouw, tot gastheer, van festivals tot koninklijke diners, wij doen het allemaal.

Ga jij altijd tot het uiterste? Ben jij een gastvrijheidsdier in hart en nieren? Wil je samen met ons groeien? Meld je dan aan!
Aanmelden
The Hospitalitist vindt dat goede service alleen kan worden gerealiseerd met goede mensen. Daarom investeren ze veel aandacht in hun medewerkers. En daarom investeren ze in een relatie met de B.I.L. Interesse in deze bijbaan? Klik hier!


Onderzoeksassistent gezocht!

APE zoekt per direct een onderzoeksassistent die een bijdrage kan leveren aan kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeken.

Bedrijfsprofiel
APE ondersteunt de publieke sector met het beantwoorden van vaak complexe beleidsrelevante vraagstukken. Wij zijn een kleinschalig bureau met een informele sfeer en werken veel samen in teams. De medewerkers van APE hebben uiteenlopende expertises (o.a. ontwikkelingseconomie, gezondheidseconomie, sociale geografie, sociologie en econometrie).

Functieomschrijving en -eisen
Als onderzoeksassistent ondersteun je bij de uitvoering van uiteenlopende economische onderzoeken. Denk bijvoorbeeld aan het doen van deskresearch, het afnemen van (telefonische) interviews, het uitvoeren van kwalitatieve of kwantitatieve analyses en het rapporteren over bevindingen.
De functie is geschikt voor studenten die een meewerkstage zoeken of recent een universitaire studie hebben afgerond. Ervaring met onderzoek op wetenschappelijk niveau (bijvoorbeeld een scriptie of assistentschap, blijkend uit CV) is een pré.

Wat bieden wij?
Je krijgt de kans je onderzoeksvaardigheden verder te ontwikkelen en je te verdiepen in voorkomende onderzoeksthema’s in de zorg, sociale zekerheid, cultuur of internationale samenwerking. APE biedt een marktconforme vergoeding en kostendekkende reiskostenvergoeding voor interlokaal woon-werkverkeer. De omvang en duur van het dienstverband zal in overleg worden vastgesteld. De minimale duur is drie maanden.

Solliciteren op deze vacature?
Stuur dan een korte motivatiebrief met je CV en cijferlijsten van de universiteit naar ape@ape.nl. Je hoort dan binnen een week of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Maartje Gielen (06-31744368/m.gielen@ape.nl) of Johan Vonk (06-13967951/j.vonk@ape.nl).


VNG International

Vereniging Nederlandse Gemeenten International is per september op zoek naar stagiaires. Ben jij een ( Master) student Bestuurskunde met interesse in en/of ervaring met het onderwerp ‘lokaal en democratisch bestuur’? Wil je weten hoe het is om te werken in een internationale projectmatige werkomgeving, mét en vóór lokale overheden en zou je graag je talen willen gebruiken (Engels en het liefst aanvullend met Frans, Spaans en/of Arabisch)? Dan nodigen we je van harte uit te reageren op een van de stagevacatures bij VNG International:


Funding Circle

Wil je meewerken aan een betere toegang tot krediet voor het MKB? Dit is wat we bij Funding Circle willen realiseren.

Funding Circle is opgericht met het volgende idee; een marktplaats creëren waar bedrijven en investeerders samen kunnen komen, zonder omwegen via banken. In korte tijd hebben we al bijna € 10 miljoen gefinancierd. Of het nu gaat om de financiering van nieuwe machines, of het ontwikkelen van nieuwe producten: Funding Circle ondersteunt groei-georiënteerde bedrijven om hun activiteiten uit te breiden, terwijl investeerders aantrekkelijke rendementen kunnen behalen. Hiermee zijn banen en economische groei verzekerd. Omdat we een verandering willen realiseren in meer markten en landen, groeit ons team erg snel. Elke dag bij Funding Circle is anders, met nieuwe uitdagingen en volop kansen om je verder te ontwikkelen.

Werken bij Funding Circle betekent risico’s nemen: om te leren en te groeien. We willen iedereen in staat stellen om het beste uit zichzelf te halen en we verspillen geen tijd en talent door een strikte hiërarchie. Door onze platte management structuur is er veel ruimte voor innovatief denken en nieuwe ideeën. Aangezien het ons doel is om de financiële sector te hervormen, dragen we zelden een pak en das!

Kom bij ons werken en help ons een verschil te maken in financieren!

Ga naar https://www.fundingcircle.com/nl/kom-werken-bij-funding-circle-115.html voor meer informatie.

Partners