Aankomende Activiteiten


Comité van Aanbeveling


Prof. dr. J. de Vries - Beschermheer der B.I.L.
Prof. mr. dr. C.J.J.M. Stolker - Rector Magnificus Universiteit Leiden
Prof. dr. B. Steunenberg - Professor in Public Administration
Hans Wiegel - Oud-vice minister-president
Drs. K.H. Ollongren - Wethouder en loco-burgermeester van gemeente Amsterdam
Prof. dr. Th.A.J. Toonen - Hoogleraar institutionele Bestuurskunde Universiteit Twente & Universiteit Leiden
Dr. G.J. Wijers - Voorzitter Nationaal Comité Inhuldiging, Vervangend Voorzitter Shell
Sophie in ‘t Veld - Europarlementarier
Dr. A.H.G. Rinnooy Kan - Lid Eerste Kamer en voormalig voorzitter SER

Volg de B.I.L. op Twitter:


Vacatures / Stages

Onderzoeksassistent gezocht!

APE zoekt per direct een onderzoeksassistent die een bijdrage kan leveren aan kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeken.

Bedrijfsprofiel
APE ondersteunt de publieke sector met het beantwoorden van vaak complexe beleidsrelevante vraagstukken. Wij zijn een kleinschalig bureau met een informele sfeer en werken veel samen in teams. De medewerkers van APE hebben uiteenlopende expertises (o.a. ontwikkelingseconomie, gezondheidseconomie, sociale geografie, sociologie en econometrie).

Functieomschrijving en -eisen
Als onderzoeksassistent ondersteun je bij de uitvoering van uiteenlopende economische onderzoeken. Denk bijvoorbeeld aan het doen van deskresearch, het afnemen van (telefonische) interviews, het uitvoeren van kwalitatieve of kwantitatieve analyses en het rapporteren over bevindingen.
De functie is geschikt voor studenten die een meewerkstage zoeken of recent een universitaire studie hebben afgerond. Ervaring met onderzoek op wetenschappelijk niveau (bijvoorbeeld een scriptie of assistentschap, blijkend uit CV) is een pré.

Wat bieden wij?
Je krijgt de kans je onderzoeksvaardigheden verder te ontwikkelen en je te verdiepen in voorkomende onderzoeksthema’s in de zorg, sociale zekerheid, cultuur of internationale samenwerking. APE biedt een marktconforme vergoeding en kostendekkende reiskostenvergoeding voor interlokaal woon-werkverkeer. De omvang en duur van het dienstverband zal in overleg worden vastgesteld. De minimale duur is drie maanden.

Solliciteren op deze vacature?
Stuur dan een korte motivatiebrief met je CV en cijferlijsten van de universiteit naar ape@ape.nl. Je hoort dan binnen een week of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Maartje Gielen (06-31744368/m.gielen@ape.nl) of Johan Vonk (06-13967951/j.vonk@ape.nl).

 


VNG International

Vereniging Nederlandse Gemeenten International is per september op zoek naar stagiaires. Ben jij een ( Master) student Bestuurskunde met interesse in en/of ervaring met het onderwerp ‘lokaal en democratisch bestuur’? Wil je weten hoe het is om te werken in een internationale projectmatige werkomgeving, mét en vóór lokale overheden en zou je graag je talen willen gebruiken (Engels en het liefst aanvullend met Frans, Spaans en/of Arabisch)? Dan nodigen we je van harte uit te reageren op een van de stagevacatures bij VNG International:

Vacature Gemeenten 4 Global Goals

Vacature VNG International

 


Stages bij Sciencework

Nog op zoek naar een stage waarbij je de theorie aan de praktijk verbindt? Dan is een stage bij ScienceWorks iets voor jou! ScienceWorks biedt stages aan in de volgende categorieën:

– Kennis & Beleid
– Toepassing Sociale Wetenschap
– Student Research Conference
– Impact of Science
– Measuring Impact of Science

Voor deze en nog veel meer vacatures, check: https://scienceworks.nl/ en Vacature Kennis & Beleid 2017-2 ScienceWorks


 

De fiscalist in jezelf ontdekken. Ook dat is #werkenbijpwc

Jij? Welkom bij Pwc? Nou en of! Om lastige vraagstukken op te lossen hebben we alle denkbare talenten nodig. Intelligente, ambitieuze mensen uit verschillende studieachtergronden en disciplines. Die anders kijken. Andere vragen durven te stellen. Alleen zo, geloven wij bij PwC, komen we tot nieuwe, verfrissende oplossingen voor onze klanten.

Voor wie is het Tax Traineeship?
Ben je bijna klaar of heb je net je masterdiploma behaald in de richting van letteren, genees- en wiskunde, geestes-, sociale, of natuurwetenschappen, dan heb je alles in huis om een goede fiscalist te worden. Waarschijnlijk heb je nooit een werkgever als PwC overwogen. Toch bieden wij de beste studenten uit deze studierichtingen een unieke mogelijkheid: het Tax Traineeship. Met jouw analytische vaardigheden en messcherpe beoordelingsvermogen heb je namelijk de ideale basis in huis om je te specialiseren in het geven van hoogwaardig belastingadvies aan onze klanten.

Het Tax Traineeship betekent werken in de praktijk, doorstudeten voor een extra master en een vaste baan met toekomstperspectief.
Het Tax Traineeship is niet eenvoudig. Alleen de meest gemotiveerde studenten weten zich te kwalificeren voor dit unieke programma. Eenmaal gestart zal een beroep worden gedaan op jouw ambitie en gedrevenheid.
Drie dagen per week werk je in de praktijk, de twee overige dagen volg je een versnelde master aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Maar al jouw harde werken betaalt zich uit. Als je het traject met succes hebt afgerond, heb je een tweede master op zak, drie jaar werkervaring opgedaan binnen verschillende werkvelden van onze fiscale praktijk en kun je verder aan de slag als Tax Consultant bij PwC.

Het programma
Het driejarig Tax Traineeship start in september 2016.
Je start met een introductiemaand, hierna begin je direct in de praktijk. Drie dagen per week ben je werkzaam op één van onze kantoren. De werkzaamheden variëren van het geven van adviezen aan internationale (beursgenoteerde) of nationale cliënten tot een eventuele verdediging tegenover belastinginstanties en belastingrechters. Je werkt hierin samen met andere specialisten, voornamelijk fiscalisten.
Juist door jouw afwijkende studieachtergrond wordt jouw inbreng zeer gewaardeerd en krijg je in de loop van het Traineeship steeds meer verantwoordelijkheden. De twee overige dagen besteed je aan je studie.

Informatiesessies
Heb je interesse en wil je meer te weten komen over het Tax Traineeship? Meld je dan nu aan voor één van de informatiesessies:
– 20 april in Amsterdam, 17.00 – 18.30 uur of
– 11 mei in Rotterdam, 17.00 – 18.30 uur.
Tijdens deze sessies staan onze huidige Tax Trainees voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Aanmelden kan via de website.

Solliciteren
Solliciteren kan tot uiterlijk zonder 15 mei 2016 met je CV, motivatiebrief en cijferlijsten (bachelor en master) op www.werkenbijpwc.nl/taxtraineeship.


Stage bij De Vereniging voor Overheidsmanagement (VOM)
De Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) is een netwerk van vernieuwende overheidsmanagers uit alle lagen van het openbaar bestuur in Nederland. De VOM heeft ruim 600 leden. De VOM fungeert als ontmoetingspunt voor topambtenaren uit de hele publieke sector, initieert discussies over actuele onderwerpen en brengt expertise vanuit alle geledingen van de overheid onder één dak. Het VOM-netwerk wordt in haar werkzaamheden ondersteund door Bureau VOM: een klein team van jonge, enthousiaste mensen.

De VOM organiseert regelmatig bijeenkomsten over verdieping of actuele thema’s voor onze leden. Het afgelopen jaar organiseerden we diverse activiteiten: van debatten, verdieping en co-creatie (Reuring!Café, Samenspel, Etmaal, Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar) tot online colleges (omooc) en het professionaliseringsprogramma ‘ambitie: excellent overheidsmanagement’.

Wat bieden wij?
Een stageplaats bij een kleine organisaties waar je zoveel verantwoordelijkheid gegeven wordt als je aankan. We bieden je ruimte tussen innovatieve en enthousiaste overheidsmanagers. Er zijn verschillende activiteiten op te pakken, o.a. afhankelijk van jouw ervaring en interesses.

Voor meer info, download document: VacaturestageplekkenVOM


Heb jij Talent in Huis? Solliciteer naar een plaats in het Traineeprogramma Woningcorporaties!
Heb jij een sociaal hart? Wil je je graag ontwikkelen tot een jonge leider voor waardegedreven, ondernemende, publieke organisaties? Denk dan eens aan woningcorporaties, waar je bijvoorbeeld kunt werken aan wijken, vastgoed, leefbaarheid, participatie, en andere uitdagende thema’s.

Start je carrière met traineeship Talent in Huis! Verschillende corporaties stellen een traineeplaats beschikbaar. Stuk voor stuk aantrekkelijke werkgevers, op zoek naar jouw talent. In anderhalf jaar doe je uiteenlopende werkervaring op en volg je een uitgebreid trainingsprogramma, op zowel inhoudelijk als persoonlijk vlak. Je krijgt in meer dan 50 dagdelen training de gereedschappen aangereikt om je in sneltreinvaart te ontwikkelen tot waar jouw toekomst ligt. Denk aan een rol als strateeg, adviseur of beleidsmedewerker. Daarbij liggen er ook kansen om internationaal aan de slag te gaan, met onze Britse partner. Heb jij een afgeronde HBO of WO-opleiding in bijvoorbeeld bestuurskunde, sociale geografie, planologie, bedrijfs- en organisatiekunde, sociologie, politicologie, economie of rechten? Gaat je hart sneller kloppen van vraagstukken op het gebied van wonen en (samen)leven? Heb je bovendien maximaal twee jaar werkervaring? Solliciteer dan vóór 28 februari 2016 naar een plaats in Talent in Huis! Het programma start op 2 mei 2016. Kijk voor meer informatie en om te solliciteren op www.talentinhuis.nl.


ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat
ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat mensen zelf kunnen doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, de provincie, het land en Europa. Bij ProDemos kun je rondleidingen krijgen over het Binnenhof, en deelnemen aan cursussen, colleges en debatten. Scholen kunnen bij ProDemos terecht voor educatieve programma’s en bezoeken aan de Ridderzaal, de Eerste en/of Tweede Kamer.

Jaarlijks ontvangt ProDemos tienduizenden scholieren, studenten, leden van politieke organisaties, toeristen en andere geïnteresseerden die ervaren hoe politiek, democratie en rechtsstaat functioneren. ProDemos is niet alleen actief in Den Haag, maar werkt ook met gemeenten, provincies, rechtbanken en onderwijsinstellingen door het hele land.

Wat kun je als student Bestuurskunde doen bij ProDemos?
ProDemos is regelmatig op zoek naar studenten die het team kunnen aanvullen. Dit kan in de vorm van een stage of bijbaan – een van de leukste die er is!

Stage
ProDemos heeft vaak stageplekken beschikbaar, bijvoorbeeld voor de afdelingen Academie, Educatie en Communicatie. Er is vaak ruimte voor onderzoek en je kunt meewerken aan onze projecten. Zo doe je relevante ervaring op en leer je mensen kennen met veel netwerken in politiek en het openbaar bestuur! Studenten die geïnteresseerd zijn in een stageplek kunnen altijd contact opnemen met Monica Schumacher om te vragen of er mogelijkheden zijn.

Bijbaan
ProDemos heeft regelmatig vacatures voor begeleiders en gastdocenten. Ben jij flexibel en sociaal vaardig, en vind je het leuk om kennis over democratie en politiek over te brengen aan groepen leerlingen of toeristen? Solliciteer dan bij ProDemos en word begeleider.

Wat te doen?
Bekijk de vacatures op de website om te zien of ProDemos naar jou op zoek is. Staat er nu niets voor je bij? Volg ons dan op Facebook, Twitter en/of LinkedIn. Zo mis je niets en ben je er als eerste bij wanneer er iets vrijkomt dat bij jou past.


Funding Circle

Wil je meewerken aan een betere toegang tot krediet voor het MKB? Dit is wat we bij Funding Circle willen realiseren.

Funding Circle is opgericht met het volgende idee; een marktplaats creëren waar bedrijven en investeerders samen kunnen komen, zonder omwegen via banken. In korte tijd hebben we al bijna € 10 miljoen gefinancierd. Of het nu gaat om de financiering van nieuwe machines, of het ontwikkelen van nieuwe producten: Funding Circle ondersteunt groei-georiënteerde bedrijven om hun activiteiten uit te breiden, terwijl investeerders aantrekkelijke rendementen kunnen behalen. Hiermee zijn banen en economische groei verzekerd. Omdat we een verandering willen realiseren in meer markten en landen, groeit ons team erg snel. Elke dag bij Funding Circle is anders, met nieuwe uitdagingen en volop kansen om je verder te ontwikkelen.

Werken bij Funding Circle betekent risico’s nemen: om te leren en te groeien. We willen iedereen in staat stellen om het beste uit zichzelf te halen en we verspillen geen tijd en talent door een strikte hiërarchie. Door onze platte management structuur is er veel ruimte voor innovatief denken en nieuwe ideeën. Aangezien het ons doel is om de financiële sector te hervormen, dragen we zelden een pak en das!

Kom bij ons werken en help ons een verschil te maken in financieren!

Ga naar https://www.fundingcircle.com/nl/kom-werken-bij-funding-circle-115.html voor meer informatie.


Internship Sustainability Performance of Listed Companies
Wil jij een bijdrage leveren aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid? Wil je ervaring opdoen in een jong en dynamisch, informeel team van professionals op het gebied van duurzaamheid, op het onderwerp van de ontwikkelingen duurzaamheid in het Nederlandse bedrijfsleven? Dan hebben we deze geweldige kans voor jou!

Zie meer op de volgende site: http://www.pure-ambition.com/jobs/view/198/page:1#sthash.8Yoy15Er.dpuf


The Hospitalitist
The Hospitalitist is op zoek naar ambitieuze talenten die op zoek zijn naar een bijbaan. Van jong talent tot young professional: je begint bij The Hospitalitist als gastheer- of gastvrouw en je groeit door tot bijzondere hoogte in een gebied dat je zelf kiest; operationeel management, adviseur of ondernemer. Wat misschien start als “bijbaantje” kan uitgroeien tot een ware springplank voor de toekomst.
The Hospitalitist biedt een platform voor jonge mensen die zich willen ontwikkelen op basis van gastvrijheid. Onze ambitie is om een groot merk neer te zetten, we willen nationaal en internationaal uitrollen.
Wij investeren in mensen met empatische gaven. Dit zijn mensen die anderen echt zien, contact maken, aandacht geven, er zijn. Met deze gaven creëren zij gave interactie met anderen. En dat is in deze wereld onbetaalbaar.
Wij kijken echt naar onze mensen en onze partners. Daarom maken we voor iedere Hospitalitist en partner van de Hospitalitist een groeiplan. We coachen onze talenten intensief. Want wie groeit ontwikkelt zich, voelt zich goed, gewaardeerd, gezien, begrepen. Hierdoor ontstaat ruimte om naar een ander te luisteren, een ander aan te voelen, aandacht te geven, contact te maken. Wanneer deze energie ontstaat is alles mogelijk.


Stage Public Cinema
Public Cinema helpt organisaties op een strategische en waardevolle manier beeld inzetten. ze maken de vertaalslag tussen inhoudelijke onderwerpen en creatieve visualisatie. Public Cinema is een jong en energiek bedrijf, dat voornamelijk werkt in opdracht van organisaties in de publieke sector. Opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld ministeries, universiteiten, non-profits en consultancybureaus. Ze zijn op zoek naar een full-time stagiair (HBO/WO) voor een periode van 3 tot 6 maanden. Zie onderstaand pdf voor meer informatie.

Stagevacature Public Cinema 

 

 


Partners