Aankomende Activiteiten


Comité van Aanbeveling


Prof. dr. J. de Vries - Beschermheer der B.I.L.
Prof. mr. dr. C.J.J.M. Stolker - Rector Magnificus Universiteit Leiden
Prof. dr. B. Steunenberg - Professor in Public Administration
Hans Wiegel - Oud-vice minister-president
Drs. K.H. Ollongren - Wethouder en loco-burgermeester van gemeente Amsterdam
Prof. dr. Th.A.J. Toonen - Hoogleraar institutionele Bestuurskunde Universiteit Twente & Universiteit Leiden
Dr. G.J. Wijers - Voorzitter Nationaal Comité Inhuldiging, Vervangend Voorzitter Shell
Sophie in ‘t Veld - Europarlementarier
Dr. A.H.G. Rinnooy Kan - Lid Eerste Kamer en voormalig voorzitter SER

Volg de B.I.L. op Twitter:


Vacatures / Stages

Onderzoeksassistent gezocht!

APE zoekt per direct een onderzoeksassistent die een bijdrage kan leveren aan kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeken.

Bedrijfsprofiel
APE ondersteunt de publieke sector met het beantwoorden van vaak complexe beleidsrelevante vraagstukken. Wij zijn een kleinschalig bureau met een informele sfeer en werken veel samen in teams. De medewerkers van APE hebben uiteenlopende expertises (o.a. ontwikkelingseconomie, gezondheidseconomie, sociale geografie, sociologie en econometrie).

Functieomschrijving en -eisen
Als onderzoeksassistent ondersteun je bij de uitvoering van uiteenlopende economische onderzoeken. Denk bijvoorbeeld aan het doen van deskresearch, het afnemen van (telefonische) interviews, het uitvoeren van kwalitatieve of kwantitatieve analyses en het rapporteren over bevindingen.
De functie is geschikt voor studenten die een meewerkstage zoeken of recent een universitaire studie hebben afgerond. Ervaring met onderzoek op wetenschappelijk niveau (bijvoorbeeld een scriptie of assistentschap, blijkend uit CV) is een pré.

Wat bieden wij?
Je krijgt de kans je onderzoeksvaardigheden verder te ontwikkelen en je te verdiepen in voorkomende onderzoeksthema’s in de zorg, sociale zekerheid, cultuur of internationale samenwerking. APE biedt een marktconforme vergoeding en kostendekkende reiskostenvergoeding voor interlokaal woon-werkverkeer. De omvang en duur van het dienstverband zal in overleg worden vastgesteld. De minimale duur is drie maanden.

Solliciteren op deze vacature?
Stuur dan een korte motivatiebrief met je CV en cijferlijsten van de universiteit naar ape@ape.nl. Je hoort dan binnen een week of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Maartje Gielen (06-31744368/m.gielen@ape.nl) of Johan Vonk (06-13967951/j.vonk@ape.nl).


VNG International

Vereniging Nederlandse Gemeenten International is per september op zoek naar stagiaires. Ben jij een ( Master) student Bestuurskunde met interesse in en/of ervaring met het onderwerp ‘lokaal en democratisch bestuur’? Wil je weten hoe het is om te werken in een internationale projectmatige werkomgeving, mét en vóór lokale overheden en zou je graag je talen willen gebruiken (Engels en het liefst aanvullend met Frans, Spaans en/of Arabisch)? Dan nodigen we je van harte uit te reageren op een van de stagevacatures bij VNG International:


Stage bij De Vereniging voor Overheidsmanagement (VOM)
De Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) is een netwerk van vernieuwende overheidsmanagers uit alle lagen van het openbaar bestuur in Nederland. De VOM heeft ruim 600 leden. De VOM fungeert als ontmoetingspunt voor topambtenaren uit de hele publieke sector, initieert discussies over actuele onderwerpen en brengt expertise vanuit alle geledingen van de overheid onder één dak. Het VOM-netwerk wordt in haar werkzaamheden ondersteund door Bureau VOM: een klein team van jonge, enthousiaste mensen.

De VOM organiseert regelmatig bijeenkomsten over verdieping of actuele thema’s voor onze leden. Het afgelopen jaar organiseerden we diverse activiteiten: van debatten, verdieping en co-creatie (Reuring!Café, Samenspel, Etmaal, Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar) tot online colleges (omooc) en het professionaliseringsprogramma ‘ambitie: excellent overheidsmanagement’.

Wat bieden wij?
Een stageplaats bij een kleine organisaties waar je zoveel verantwoordelijkheid gegeven wordt als je aankan. We bieden je ruimte tussen innovatieve en enthousiaste overheidsmanagers. Er zijn verschillende activiteiten op te pakken, o.a. afhankelijk van jouw ervaring en interesses.

Voor meer info, download document: VacaturestageplekkenVOM


Funding Circle

Wil je meewerken aan een betere toegang tot krediet voor het MKB? Dit is wat we bij Funding Circle willen realiseren.

Funding Circle is opgericht met het volgende idee; een marktplaats creëren waar bedrijven en investeerders samen kunnen komen, zonder omwegen via banken. In korte tijd hebben we al bijna € 10 miljoen gefinancierd. Of het nu gaat om de financiering van nieuwe machines, of het ontwikkelen van nieuwe producten: Funding Circle ondersteunt groei-georiënteerde bedrijven om hun activiteiten uit te breiden, terwijl investeerders aantrekkelijke rendementen kunnen behalen. Hiermee zijn banen en economische groei verzekerd. Omdat we een verandering willen realiseren in meer markten en landen, groeit ons team erg snel. Elke dag bij Funding Circle is anders, met nieuwe uitdagingen en volop kansen om je verder te ontwikkelen.

Werken bij Funding Circle betekent risico’s nemen: om te leren en te groeien. We willen iedereen in staat stellen om het beste uit zichzelf te halen en we verspillen geen tijd en talent door een strikte hiërarchie. Door onze platte management structuur is er veel ruimte voor innovatief denken en nieuwe ideeën. Aangezien het ons doel is om de financiële sector te hervormen, dragen we zelden een pak en das!

Kom bij ons werken en help ons een verschil te maken in financieren!

Ga naar https://www.fundingcircle.com/nl/kom-werken-bij-funding-circle-115.html voor meer informatie.


The Hospitalitist
The Hospitalitist is op zoek naar ambitieuze talenten die op zoek zijn naar een bijbaan. Van jong talent tot young professional: je begint bij The Hospitalitist als gastheer- of gastvrouw en je groeit door tot bijzondere hoogte in een gebied dat je zelf kiest; operationeel management, adviseur of ondernemer. Wat misschien start als “bijbaantje” kan uitgroeien tot een ware springplank voor de toekomst.
The Hospitalitist biedt een platform voor jonge mensen die zich willen ontwikkelen op basis van gastvrijheid. Onze ambitie is om een groot merk neer te zetten, we willen nationaal en internationaal uitrollen.
Wij investeren in mensen met empatische gaven. Dit zijn mensen die anderen echt zien, contact maken, aandacht geven, er zijn. Met deze gaven creëren zij gave interactie met anderen. En dat is in deze wereld onbetaalbaar.
Wij kijken echt naar onze mensen en onze partners. Daarom maken we voor iedere Hospitalitist en partner van de Hospitalitist een groeiplan. We coachen onze talenten intensief. Want wie groeit ontwikkelt zich, voelt zich goed, gewaardeerd, gezien, begrepen. Hierdoor ontstaat ruimte om naar een ander te luisteren, een ander aan te voelen, aandacht te geven, contact te maken. Wanneer deze energie ontstaat is alles mogelijk.

Partners