Vereniging voor OverheidsManagement (VOM)

De Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) is een netwerk van vernieuwende overheidsmanagers uit alle lagen van het openbaar bestuur in Nederland. De VOM heeft ruim 1000 leden. De VOM fungeert als ontmoetingspunt voor topambtenaren uit de hele publieke sector, initieert discussies over actuele onderwerpen en brengt expertise vanuit alle geledingen van de overheid onder één dak. Het VOM-netwerk wordt in haar werkzaamheden ondersteund door Bureau VOM: een klein team van jonge, enthousiaste mensen.

De VOM organiseert regelmatig bijeenkomsten over verdieping of actuele thema’s voor onze leden. Het afgelopen jaar organiseerden we diverse activiteiten: van debatten, verdieping en co-creatie (Reuring!Café, Samenspel, Etmaal, Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar) tot online colleges (omooc) en het professionaliseringsprogramma ‘ambitie: excellent overheidsmanagement’.

Wat bieden wij?

Een stageplaats bij een kleine organisaties waar je zoveel verantwoordelijkheid gegeven wordt als je aankan. We bieden je ruimte tussen innovatieve en enthousiaste overheidsmanagers. Er zijn verschillende activiteiten op te pakken, o.a. afhankelijk van jouw ervaring en interesses. Bijvoorbeeld:

  •  Helpen om onze bestaande en nieuwe communicatiekanalen, zowel online als offline, te versterken. Doel is het (blijven) binden van overheidsmanagers aan de VOM: hoe zorgen we dat meer leden op de hoogte blijven van initiatieven en activiteiten en hoe moedigen we ze aan zelf actief te zijn?
  •  Meedenken over de invullen van de MOOCS die wij ontwikkelen in samenwerking met een opdrachtgever. Je bent betrokken bij de ontwikkeling van de outline, het vullen van de inzichten en onder meer het organiseren van online en offline bijeenkomsten.
  •  Bijeenkomsten zoals Reuring!Café’s, Etmaal en de Verkiezing organiseren en meehelpen aan de inhoudelijke opzet hiervan.
  •  Ga in gesprek met topambtenaren en wetenschappers in het kader van Platform O en vergroot je netwerk!
  •  Organiseer samen met ons de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar en de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar in de Ridderzaal.
  •  Ondersteunen van de communicatie rondom diverse activiteiten: contact met locaties, leveranciers en deelnemers, maar ook meedenken over promo, aankleding en drukwerk.
  •  Strategisch meedenken over de rol van de overheidsmanager en rondom actuele thema’s deze kennis toegankelijk maken voor overheidsmanagers. 
Wie zoeken wij?

Het zou fantastisch zijn als je én creatief, én assertief, én ondernemend, én nauwkeurig, én sociale media-expert, én een teamspeler bent. Maar je mag bij een van de vereisten een joker inzetten. Wij zoeken vooral een stagiair met energie en doortastendheid. Een proactieve stagiair die zijn/haar netwerk binnen en rondom de overheid wil vergroten. Dus interesse in actuele maatschappelijke thema’s en openbaar bestuur is een vereiste.

Vergoeding en uren

– Na een proefperiode van een maand een stagecontract voor een half jaar (start februari/maart 2018) – 32-36 uur per week
- Stage- en reiskostenvergoeding conform Rijksoverheid( € 550,- bij een 36 uurs stage)

Ben je geïnteresseerd en pas jij in bovenstaand profiel? Mail dan jouw motivatie en CV naar nick@vom-online.nl. Meer informatie via Nick Toet 06-30099416.