Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB)

De Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) is een hoogwaardig onderwijs- en onderzoeksinstituut in Den Haag. De NSOB biedt uitdagende en innovatieve postacademische opleidingen, leerateliers en masterclasses, waarin altijd een brug wordt geslagen tussen theorie en praktijk. De kennisfunctie van de NSOB komt naar voren in haar rol als denktank. De denktank van de NSOB verzorgt praktijkgericht én wetenschappelijk ingebed onderzoek. Door de koppeling tussen het onderwijs- en onderzoeksinstituut wordt wetenschappelijke kennis over en praktijkervaring met het Nederlandse openbaar bestuur met elkaar verbonden.

Aard van de stage?

De NSOB biedt het hele jaar door mogelijkheden om een onderzoeksstage te lopen bij de NSOB denktank. Je werkt dan mee in onderzoeksprojecten die wij uitvoeren voor opdrachtgevers in het openbaar bestuur en de publieke sector. Het is mogelijk om de stage te combineren met het schrijven van een afstudeerscriptie zolang die scriptie aansluit op onze onderzoeksthema’s.

Ook biedt de NSOB een stage aan in haar onderwijspraktijk. Je werkt dan mee aan het opzetten en organiseren van (internationaal) onderwijs voor professionals en leidinggevenden in het openbaar bestuur. Voor deze stage is het van belang dat je  kennis van en/of interesse hebt in de laatste trends en ontwikkelingen zowel op wereld- als nationaal toneel en een passie hebt voor (vernieuwend) onderwijs. Het is mogelijk om deze stage te combineren met het schrijven van een afstudeerscriptie.

Duur van de stage?

Gezien de duur van onze projecten en opleidingen geven wij de voorkeur aan stages van ongeveer een half jaar. De exacte duur is bespreekbaar. Wij gaan er vanuit dat je als stagiair tenminste 3 dagen per week beschikbaar bent om werkzaamheden te verrichten.

Voor wie?

Wij zijn op zoek naar studenten in de masterfase van hun opleiding (bestuurskunde, bestuurs- en organisatiewetenschappen, sociologie en andere op de overheid en/of samenleving gerichte studierichtingen) of studenten die eerder een dergelijke master hebben afgerond en nu nog een andere studie volgen.

Interesse?

Meer informatie over de NSOB, onze opleidingen, onderzoeken en publicaties kun je vinden op www.nsob.nl. Bij interesse in een stage kun je contact opnemen met Nancy Chin-A-Fat via chin-a-fat@nsob.nl.