Haagsch College & Nieuwspoort

De B.I.L werkt samen met Nieuwspoort en Haagsch College! Leden van de B.I.L kunnen voortaan met korting naar lezingen en talkshows in perscentrum Nieuwspoort, hét politieke hart van Den Haag! Haagsch College organiseert hier pakweg 2x per maand een evenement over de grote thema’s die het nieuws beheersen. Als B.I.L.-lid kun je dineren in Nieuwpoort én naar een college of talkshow met €7.50 korting! Voor elke activiteit hebben we maar 10 kortingscodes, dus mail naar info@bilboard.nl bij interesse!

19 nov – Haagsch College: Trumps Handelsoorlog

America first! Het blijkt geen loze belofte van Trump. Met het invoeren van sancties en het dreigen ermee zet de Amerikaanse president de handelsrelaties met China en Europa op scherp. Is dit het einde van het tijdperk van vrijhandel? Marieke Blom, hoofdeconoom van ING, legt in haar college uit wat de gevolgen zijn van het nieuwe protectionisme van Trump. Past dit een bredere wereldwijde trend? Wie zijn de grote winnaars en verliezers hiervan? En wat gaan wij er in Nederland van merken? Blom daagt je uit na te denken: is het eigenlijk erg dat landen hun eigen economie beschermen?

6 dec – Haagsch College: De Oorlog van nu

Syrië is na zeven jaar nog altijd een chaos. Ook de conflicten in Oekraïne, Afghanistan en Jemen lijken eindeloos, net als de War on Terror. Welkom bij de oorlogen van de 21e eeuw. In het college De Oorlog van Nu schept militair historicus Christ Klep orde in de chaos. Hoe werkt moderne oorlogsvoering? De vertrouwde slagveldoorlog heeft plaatsgemaakt voor cyberwar, desinformatie en talloze onbekende milities. Maar zelfs deze regelloze conflicten hebben volgens Klep een duidelijke structuur. Kunnen we die nieuwe realiteit ook accepteren? Het Westen kijkt machteloos toe nu opbouwmissies politiek sprookjes blijken. Zelfs onze ‘niet-dodelijke’ hulp aan Syrische rebellen leidde tot een Haagse rel. Klep stelt ons dan ook voor een ongemakkelijke vraag: waarom hebben we nog een leger als we geen vuile handen willen maken?

21 jan – Het Saoedi-Arabië College

Na de verdwijning van Jamal Khashoggi in het Saudische consulaat in Istanbul zijn alle ogen in de wereld op hem gericht: Mohammed bin Salman (‘MBS’). Eerder sloot hij zakenlieden en prinsen op in een luxueus hotel. Gaf hij vrouwen toestemming om te mogen autorijden maar gooide hij tegelijkertijd vrouwenactivisten in de gevangenis. Wie is deze kroonprins van Saoedi- Arabië? En wat wil hij met zijn land? In dit college legt Paul Aarts uit wat de snelle opkomst van MBS betekent voor Saoedi-Arabië zelf, voor het Midden-Oosten en voor de rest van de wereld. Hoe moet het Westen omgaan met het Saoedi- Arabië waar MBS de scepter zwaait?

De B.I.L. heeft een samenwerking met Nieuwspoort en daarom ontvang je €7,50 korting op het combiticket! Dat betekent entree en vooraf eten in de Sociëteit van Nieuwspoort (normaal alleen voor Kamerleden, lobbyisten en pers!) voor maar €20,-. Gebruik daarvoor de kortingscode BIL759!
Meer over de evenementen vind je hier: https://www.nieuwspoort.nl/agenda/overzicht/