Haagsch College & Nieuwspoort

De B.I.L werkt samen met Nieuwspoort en Haagsch College! Leden van de B.I.L kunnen voortaan met korting naar lezingen en talkshows in perscentrum Nieuwspoort, hét politieke hart van Den Haag! Haagsch College organiseert hier pakweg 2x per maand een evenement over de grote thema’s die het nieuws beheersen. Als B.I.L.-lid kun je dineren in Nieuwpoort én naar een college of talkshow met €7.50 korting! Voor elke activiteit hebben we maar 10 kortingscodes, dus mail naar info@bilboard.nl bij interesse!

6 nov – US Election Night – The Midterms

Rekent Amerika af met Trump? Of blijft de meerderheid hem steunen? De tussentijdse verkiezingen zijn de eerste grote test voor de president. Op het moment dat de stemlokalen in Amerika bijna sluiten blikken we in Nieuwspoort alvast vooruit op de mogelijke uitslag. Met Willem Post en Koen Petersen kijken we welke invloed de verkiezingen hebben op de agenda van Trump, het Mueller-onderzoek en de kansen van Trump en de Democraten voor de presidentsverkiezingen over twee jaar. Adriaan Andringa legt in een mini-college uit hoe de midterms precies in zijn werk gaan. En welke zetels die nacht de doorslag gaan geven. Hoe kijken Republikeinen in ons land naar deze verkiezingen en naar president Trump? Thomas van Zijl vraagt het aan Renee Nielsen van de Republicans Abroad. Verder uiteraard het laatste nieuws uit Amerika, popcorn en de Grote Amerika Quiz.

19 nov – Haagsch College: Trumps Handelsoorlog

America first! Het blijkt geen loze belofte van Trump. Met het invoeren van sancties en het dreigen ermee zet de Amerikaanse president de handelsrelaties met China en Europa op scherp. Is dit het einde van het tijdperk van vrijhandel? Marieke Blom, hoofdeconoom van ING, legt in haar college uit wat de gevolgen zijn van het nieuwe protectionisme van Trump. Past dit een bredere wereldwijde trend? Wie zijn de grote winnaars en verliezers hiervan? En wat gaan wij er in Nederland van merken? Blom daagt je uit na te denken: is het eigenlijk erg dat landen hun eigen economie beschermen?

3 dec – Nieuwspoort LIVE: Parlementaire fotografie

Hoe maken parlementair fotograferen deze beelden? En welke verhalen gaan erachter schuil? Op deze avond kijken we door de lens van de fotograaf naar de politiek. Bert Verhoeff legde tientallen jaren het leven op het Binnenhof vast en geeft een mini-college over zijn vak. Hoe ging hij te werk toen niemand nog van beeldregie had gehoord? Bart Maat en Freek van den Berg vertellen over hun mooiste beelden van de afgelopen maanden. En wat zijn de gevolgen voor hun vak nu politici hun gewenste beeld via Instagram creëren? Zij gaan in gesprek over de uitdagingen in hun werk.

De B.I.L. heeft een samenwerking met Nieuwspoort en daarom ontvang je €7,50 korting op het combiticket! Dat betekent entree en vooraf eten in de Sociëteit van Nieuwspoort (normaal alleen voor Kamerleden, lobbyisten en pers!) voor maar €20,-. Gebruik daarvoor de kortingscode BIL759!
Meer over de evenementen vind je hier: https://www.nieuwspoort.nl/agenda/overzicht/